Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Какво представялва стопът във валутната търговия?

08.17.2012 · Posted in финанси, Фондове

Ако правите първите си стъпки във форекс пазара най-вероятно се интересувате както от форекс техническия анализ, така и от най-важните инструменти, които си струва да бъдат използвани в търговията на финансовите пазари. Един от тях е стопа. Той представлява своеобразна застраховка за трейдъра, като го предпазват от загуби. Когато финансовият актив на даден търговец достигне определен обем, форекс играчът има възможност да сложи стоп. Ето един пример: приемаме, че ще търгуваме валутната двойка EUR/USD. Решаваме да поставим стоп на 10% по-ниска цена, в сравнение с тази, на която купуваме с цел да ограничим загубите си до 10%. След като сме извършили покупката, поставяме стоп при 1,2330 EUR/USD, което означава, че ще загубата ни би била максимум 50 пипса, в случай че тенденцията на пазара се окаже негативна за нас.

Благодарение на този инструмент във форекс пазара, можете да бъдете спокойни за вашия актив и да не следите графиките постоянн. Стопът два възможност на трейдърите да продължат форекс търговията си, дори когато нямат възможност да следят пазара в реално време. Неговите недостатъци се крият в зависимостта му към краткосрочни промени в движението на цените. Поради тази причина, трябва да се избере стопа така, че той да позволява на цените да се променят ден за ден и да предотвратяват риска от спад.

Tags:

Leave a Reply