Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Какво да правим при развитие на чернодробна инфекция?

08.23.2012 · Posted in Здраве

Как се диагностицира чернодробна инфекция?

Хроничният иктер спокойно може да атакува черния дроб в продължение на години, без да доведе до каквито и да е симптоми. Ако инфекцията не бъде диагностицирана, наблюдавана и лекувана, много от хората, които са я развили могат да получат сериозно чернодробно увреждане. За щастие, кръвните тестове много бързо могат да определят дали имате вирусен хепатит, и ако е така, от кой тип е той.

Кой трябва да се изследва за иктер?

Изследването е важно за всеки, но най-вече за хората, изложени на по-висок риск (наркоманите, тези, които имат множество различни партньори, както и лаборантите и останалите медицински работници). Ако майка е била болна преди да роди своето бебе, то задължително трябва да бъде изследвано, тъй като е възможно вирусът да бъде прехвърлен и на него.

Ако сте с положителен резултат от теста?

В случай на позитивен тест за чернодробна инфекция, от Фрамар съветват да вземете незабавни мерки за вашите близки. При хепатит А, мийте често ръцете си. При вирусен иктер В и С, избягвайте да споделяте нокторезачки, самобръсначки или четки за зъби. Уверете се, че всички в дома ви веднага ще получат имунизационна инжекция срещу вирус В. Важна стъпка е да се видите със специалист, с който да обсъдите възможностите за лечение.

Leave a Reply