Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Има ли храни, които могат да помогнат при хиперхолестеролемия?

08.10.2012 · Posted in Туризъм

Опитайте с ядки!

Шепа ядки, освен че са много вкусни, според специалиста по хиперхолестеролемия от Фрамар, те могат да понижат нивата на холестерола. Ядките са богати на мононенаситени мазнини, които се справят с „лошия“ LDL холестерол, а същевременно оставян нивата на „добрия“ непокътнати. Редица изследвания показват, че хората, които ядат по 30-50 грама ядки на ден имат много по-малък риск от развитие на сърдечни болести. Тъй като в ядките се съдържат доста калории и мазнини, те трябва да се консумират само в границите на посочените количества. Избягвайте да ги карамелизирате, тъй като по този начин те ще станат прекалено калорични и могат да доведат до повишаване на теглото ви.

Ненаситените мазнини предпазват сърцето

Ние всички имаме нужда от малко мазнини в дневното меню – около 25-30% от ежедневните калории. По-важното обаче е вида им. Ненаситените мазнини, като тези в рапицата, маслините и в шафранката, помагат за постигане на по-нисък LDL холестерол и повишават HDL. Наситените мазнини, като тези в маслото, палмовото масло и транс мазнините повишават нивата на „лошия“ холестерол, което е опасно за сърдечните функции. Дори и добрите мазнини, които са полезни за здравето не трябва да са в големи количества, тъй като калориите от тях могат да повишат теглото ви.

Leave a Reply