Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Статии в интернет описват забележителни техники от Капоейра

07.11.2012 · Posted in Други, Спорт

Капоейра е едно от най- уникалните бойните изкуства- съчетание от музика и различни бойни техники. Изкуството възниква в Бразилия. Развива се близо 400 години и се използва най-често от африканските роби. Уеб статии описват основните аскекти на капоейра. Бойното изкуство представява комбинация от енергични движения, красота, душевно равновесие, физическа сила и всичко това на фона на хубава музика. Практикува се от всички възрастови групи и това е причината да се счита за социална дейност и богато културно-историческо наследство. Концепцията от уникална комбинация на музика и танц в това бойно изкуство е една от най-големите атракции.
Версия на играта, известна като „Jogo” е оборудвана със звукова комбинация от музика и текст с разнообразни ритми и различни скорости. Физическата структура на „Jogo” се основава на една окръжност. Играчите са вътре в нея, а музикантите са разположени извън кръга. Играчите влизат с различни удивителни движения. Изкуството е трудно за овладяване. За безупречно изпълнение на техниките на капоейра, се изискват много практика, прецизност и енергични движения.
Идеята на бойното изкуство е творческа и има много ходове, които се основават на бързи акробатични и танцови движения движения. Ходовете се считат за рисковани, но поради големия интерес, капоейра се разпространява по целия свят.
От 1974г. Капоейра е признат за официален спорт в Бразилия. Смята се, че високо квалифицираните и мотивирани състезатели по капоейра само ще допринесат за увеличаване на базата от знания за бъдещите поколения да научат повече за тази игра и да я съхранят за дълго време.

Leave a Reply