Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Портал за животни- кучета и алергии

07.28.2012 · Posted in Други, Полезно

За тези от вас, които имат алергия от кучета, е важно да значт причините за това и как да се справят с неприятната ситуация. Във всеки голям портал за животни може да намерите повече информация. В следващите редове сме подготвили няколко съвета за намаляване на алергените, които предизвикват неприятните симптоми.

Пазете козината на кучето чиста. Това не трудно, особено, ако кучето ви е малко. Консултирайте се с ветеринар за честотата и вида на продуктите за къпане и миене. Твърде честото къпане с неподходящ шампоан може да изсуши кожата на животното и да създаде предпоставка за поява на пърхот. Пърхотът е начин на организма да замени старата кожа с нова, която е в състояние да го защити от инфекции и болести.

Един от най-добрите начини за намаляване на алергените е да поддържате чисти леглото на кучето, килима и мебелите в стаите.

Давайте качествена храна на четириногия си любимец. Здравословният хранителен режим оказва пряко влияние върху състоянието на кожата и козината на кучето. Неподходящата храна може да предизвика поява на пърхот .

Обърнете внимание на въздуха около себе си. Алергията ви може да е свързана с кучето, но може и да се дължи на други фактори. Прахът, мухълът и някои сезонни аромати също могат да бъдат причина за вашата алергия.

Leave a Reply