Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Как да се научите да танцувате модерен балет

Тропате ли ритмично с крак, когато чуете любимата си песен? Тогава значи скритите инстинкти на танца се опитват да излязат на повърхността, за да ги изразите. Когато искате да се научите как да танцувате, ентусиазмът ви, в комбинация с желанието да се учите, ще ви донесе много наслада и то не само на вас, но и на останалите

Научете основите на танците и модерния балет

Много е важно да научите някои основни неща, преди да се втурнете към някой определен жанр, като модерни танци или модерен балет а защо пък не джаз балет. Ще трябва да се научите да се движите в ритъма на музиката като вземете някой урок по танци. Щом научите това, започвате да свивате коленете си и да подскачате с ритъма. За още по-добър резултат, движете и ръцете си, докато подскачате с музиката.

Практиката е най-добрият начин да се научите

Пуснете си ритмична музика и започнете да танцувате пред огледалото. Може да сте подбудени от инстинкта си да се движите наоколо, но може да се наложи да ограничите движенията си, защото повечето дансинги не предоставят толкова много пространство, колкото се надявате.  Когато имате малко свободно време или дори ви доскучае, пуснете си музика и започнете да се упражнявате. Така ще се научите и усъвършенствате движенията си от модерния балет и модерните танци.

Упражнявайте само по един аспект от танца

Най-добрият начин да се научите да танцувате модерни танци и модерен балет е като се концентрирате само върху едно нещо, а след време започнете да свързвате наученото или направо се запишете на уроци по танци. 😉  Опитайте да подскачате с коленете си по различни начини, докато останалата част от тялото ви остане неподвижна. По същия начин трябва поотделно да тренирате подскоци на пръсти, движение на тялото нагоре-надолу и напред-назад, както и движения с главата. Движете само ханша, само раменете, само ръцете. Може да пробвате някои малки стъпки, в които да обединявате различни движения от модерните танци. Така постепенно ще се научите на по-сложни номера и ще усъвършенствате танца си.

Упражнявайте различни ситуации

Опитайте да танцувате все едно сте на дансинга и имате достатъчно място. Тренирайте и за ситуация, когато има много хора и не разполагате с пространство. Друга ситуация, за която трябва да сте подготвени е танцът с партньор. Може да е трудно да си представите, че танцувате с някого, но се свиква а и се учи… трябват ви само няколко часа уроци по танци и сте готови. Това се изучава в школите по модерни танци и модерен балет.

Физически тренировки

Танците изискват добра физическа подготовка и изпълнението зависи до голяма степен от това в каква форма сте. Трябва да сте гъвкави, подвижни и да имате издръжливост в тялото и краката. При едни уроци по модерни танци и балет например, очаквайте много натоварване в краката, така че е абсолютно задължително да сте подготвени.

Leave a Reply