Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Как да изберем рокля за официален коктейл

07.05.2012 · Posted in Дрехи

Ново съобщение току що е пристигнало в пощата Ви. Отваряте го и какво да видите? Покана от приятел за парти в неговата къща и то само след няколко дена. Ще има вино, синьо сирене, танци и забавления. Ясно е че ще бъде официален коктейл и трябва да облечете рокля, но не знаете точно каква.

Избора на рокля за каквото и да е социално събитие може да се окаже много сложен, особено ако в същото време имате да мислите за готвене, пазаруван и гледане на деца освен работата и всички други ежедневни задължения. За щастие избора е лесен, защото има много модели рокли, които са подходящи за редица културни мероприятия.

Ако сте сенасочили към тази гъвкавост и унверсалност, стилната черна рокля си е класика. Тя е привлекателна, изчистена и стилна в същото време. Може да я облечете на почти всяко събитие и за да не изглеждате по един и същ начин всеки път спокойно може да я съчетавате с различни ръчни чантички, бижута, обувки с висок ток и аксесоари. А колкото до атрактовността на този тип рокля – изобщо не трябва да я поставяме под въпрос. Само си спомнете как изглеждаше Джулия Робъртс във филма “Красива жена” с черната си рокля. Дори и да не сте гледали филма, заглавието ви подсказва че не е изглеждала зле.

Когато излезете по магазините, в търене на перфектните рокли за Вас е добре да обърнете внимание на няколко дребни детайла, които всъщност са доста съществени:

– На първо място е дължината. Черната рокля за всеки повод трябва да стига до най-тънката част на краката Ви – точно над глезена.

– Формата също не е за пренебрегване. Добре е роклята да подчертава женствените форми на тялото Ви, но в никакъв случай да не е прекалено тясна.

– Най-подходящите материи за роклите са коприната и сатена. Ако не искате да инвестирате толкова много пари за рокля, може да се спрете на някоя по-евтина еластична материя. Но запомнете че тези материи не винаги имат способността да запазват формата си за дълго.

Ако пък обикновената черна рокля не е точно за Вас и искате да експериментирате с по-модерни, разчупени и секси рокли. Ето и моделите рокли с повече фешън акцент в тях:

– Рокля с ръкави и без презрамки. Този избор определено е по-разчупен и показва изтънчен вкус към модата.

– Сложете чорапогащник със щампи под роклята. Определено ще добави пикантен вид.

– изрязания гръб във формата на V е поредното елегантно, разчупено и секси решение.

Ако пък не искате да сте токова практична, а сте решили да сте в последна крачка с модата вземете светло синя или патешко жълта рокля. Това са най-нашумелите цветове за рокли през 2012 година. Няма да е модерна вечно, но пък сега ще се радвате на огромно внимание.

Leave a Reply