Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Какво да правя при диагноза предсърдно мъждене?

07.13.2012 · Posted in Здраве

Дайте на тялото си повече движение, ако получите предсърдно мъждене

Редовната физическа дейност може да ви помогне да управлявате болестите на сърцето. Прекалено енергичните движения обаче, могат да влошат проблем, като предсърдното мъждене. Говорете с личният си лекар за тренировъчна програма, която да ви помогне при това неприятно състояние. Никога не започвайте изведнъж, винаги започвайте с лека загрявка, за да подготвите тялото и сърцето си за натоварванията. Като начало, ако не сте тренирали от дълго време или никога не сте го правили, е добре да започнете например с половин часово ходене всеки ден.

Не пропускайте имунизациите

Проучванията показват, че хората, които редовно си правят имунизации срещу грип и пневмония имат по-малък риск от получаване на сърдечен удар. Когато човек живее с предсърдно мъждене, то за него е много по-добре да направи всичко възможно, за да остане здрав. Затова, направете си ваксина преди грипния сезон да дойде.

Ограничавайте стреса

Силният стрес може да намали притокът на кръв към сърцето, което може да доведе до серии от аритмии, особено при наличието на предсърдно мъждене. Хроничният стрес води до нездравословни навици, като посягането към цигарите и алкохола, което е лошо за сърдечното, а също и за общото здравословно състояние. Вместо това, отидете на йога, на разходка в планината или в близката гора, край някой езеро или поток, така ще успокоите нервите си и ще намалите епизодичните сърдечни аритмии.

Leave a Reply