Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Какво да правим с учебниците, които вече сме прочели?

07.19.2012 · Posted in Образование

Днес процентът на хората, които четат книги и учебници едва ли е много висок. Почти всеки знае какво е нивото на днешните ученици. Всички те, в по – малка или по – голяма степен (естествено, има и изключения) избягват да четат. Има дори случаи, когато учениците дори не си купуват учебника по съответния предмет. Това, да го наречем, отрицателно отношение към учебниците като цяло не говори в полза на младите хора днес.

Обикновено, когато учебната година приключи, повечето ученици захвърлят своите учебници в бюрото или дори ги продават на други. Всеки, разбира се, може да прави със своите неща каквото прецени, но специално по отношение на учебниците отношението трябва да е малко по – различно. Тяхното изхвърляне не трябва да стои на първо място.

Днес книжарниците изобилстват от най – различни видове учебници. Често самият аз съм се удивлявал на богатото разнообразие, което го има почти във всяка книжарница. А ако ви се е случвало да влизате и в антикварни книжарници, там има толкова много учебници, някои от които са и с доста стари издания. Тези книжарници са особено полезни за студентите, тъй като понякога преподавателите държат тъкмо на определен учебник.

Там и цените, освен всичко друго, са по – достъпни и повече хора могат да си позволят да купят нещо оттам. Но дори и понякога някои учебници да са малко по – скъпи, отколкото трябва, пак си струва за тях да се похарчи исканата сума. Особено днес, когато учебниците са богато илюстрирани и освен многобройните факти, които несъмнено съдържа всеки учебник, читателят може да види например географски карти на различни местности, спътникови снимки, пояснителни бележки и др.

Така че е наистина неразбираемо поведението на онези, които продават своите учебници. Всеки учебник, колкото и пъти да бъде прочетен, винаги ще донесе полза. Да не говорим, че учебникът може да е чудесен избор, ако трябва да правите подарък на някого. Повечето хора, дори и да не си купуват книги, не отказват такъв тип подарък. Вероятно защото много добре съзнават ползата от четенето на книги и учебници, но упорито отказват да дават парите си за такива неща. Когато някоя дреха се износи, тя вече не може да послужи за нищо. Докато учебникът никога не може да се износи. Напротив, колкото пъти и да прочетете вашите книги или учебници, винаги ще откривате нови и интересни неща. Ако не сте чели някой учебник повече от един път, непременно го направете и няма да съжалявате.

Leave a Reply