Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Производствения сектор на Китай се свива за пореден път

06.21.2012 · Posted in Бизнес

Производствения сектор на Китай се свива.
Според проучване на HSBC производството в Китай е намалило обема си за осми последователен месец, достигайки рекордно ниско ниво спрямо показателите от 2009 година насам. Инексът, отразяващ бизнес активността остава под 50 пункта. Подиндексът, който измерва новите поръчки е намалял значително, както и този който отговаря за новите поръчки за износ. Според експерти от HSBC износът ще продължи тази тенденция и през идните месеци, тъй като драстичното падане на цените доведе до спад и в търсенето, а това като домино ефект рефлектира и върху резервите на производителите в Китай.

На азиатските борси бяха отчетени спадове след като Фед обяви, че „Операция Туист“ ще продължи до края на годината и след новината на HSBC, че производствения сектор на Китай се е свил. Shanghai SE Composite загуби 1,4% от стойността си, Taiex падна с 0,8%, а Hang Seng се понижи а 1,3%. Изключение правят единствено японските индекси: Nikkei 225 нарасна до 8 824,07 пункта; акциите Renesas Electronics Corp. спечелиха 3,1%, Honda Motor Co. скочиха с 3,45%, а Panasonic Corp. с 2,8%. Официалният правителствен показател също се понижи. Той включва държавни компании, за разлика от HSBC, който е с фокус върху частниците. За ежедневни форекс технически анализи: http://www.deltastock.com/bulgaria/resources/daily_tech_analyses.asp

 

Leave a Reply