Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Превенция при грип с помощта на зелен чай

06.07.2012 · Posted in Здраве

Зеленият чай е признат в цял свят поради многото предимства които има за здравето на хората. В последно време се установи още едно от полезните свойства на зеления чай а именно в превенцията срещу грип.

Тази статия ще ви разкаже как може да предотвратите грипа чрез пиене на зелен чай.

Грипът е една от най-старите и най-често разпространените инфекции в света. Най-често засегнати са носа, гърлото и бронхите. Често заболяването води до усложнения, които могат да бъдат животозастрашаващи. Грипния вирус има много щамове. Един от най-заразните е грипен вирус тип А. Японски изследвания, показват че зеления чай има активни компоненти като полифеноли, които имат забележителни антивирусни свойства. В действителност тези свойства могат да попречат на грипния вирус да се свърже с нормалната клетка, като по този начин блокира развитието на инфекцията.

Зеленият чай е с доказан ефект срещу грипния вирус. Това средство може да укрепи имунната система. Хранителни добавки с препоръчваните дози зелен чай и други антивирусни съставки ще помогне на организма да се защити от други вируси и инфекции. Една такава добавка е Gene Eden, която съдържа екстракти от зелен чай, кверцетин, женско биле, селен и др. Тя има доказан антивирусен ефект върху организма.

Въпреки доказаните свойства на зеления чай, ако боледувате от грип и въпреки приложеното лечение, симптомите стават все по-интензивни, не се колебайте да се консултирате с лекар, за предотвратяване на появата на усложнения.

Tags:

Leave a Reply