Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Къде влагат парите си богатите американци?

06.05.2012 · Posted in Бизнес, Търговия, финанси

CNBC твърди, че не е задължително обикновените инвеситори да последват примера на богатитие американци,които бягат от американските акции и предпочитат да влагат парите си в частни компании, суровини и недвижимо имущество. Тези данни са взети от скорошно проучване на Инститиута за частни инвеститори. Това изследване базира информацията си върху база данни, подадени от семейства с активи за най-млако тридесет милиона долара в активи. Оказва се, че богатитие американци предпочитат да влагат парите си в чужбина, залагайки на твърди активи и бягайки от лабилни инвестиции. Половината от домакинствата, взели част в маркетинговото изследване инвестират в акции на чуждестранни компании в чужбина.

Ако се чудите какво би се случило с обикновените инвеститори, участващи на forex пазара и дали те ще последват примера на богатитие си сънародници, то отговора е: вероятно не. Това е така, защото придобиването на акции на частни компании изисква огромни средства и не само това. За да спечелят от вложеното инвеститорите ще трябва да чакат с години, а богатите инвеститори твърдят, че не биха блокирали капитала си за толкова продължителен период от време. А на всички трябва да е ясно, че именно богатите задават хода на пазара. Освен това, по-малките инвеститори нямат възможност да влагат средства в компании, тъй като влагат и във пенсионни фондове.

One Response to “Къде влагат парите си богатите американци?”

  1. Купуват си FB от $25 🙂

Leave a Reply