Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Какви са причините за появата на хемороиди по време на бременност?

06.11.2012 · Posted in Здраве

Хемороидите по време на бременност е състояние, което може да се превърне в здравословен кошмар. В тази статия ще разберете, защо жените страдат от този проблем и как могат да облекчат дискомфорта по време на бременност.

Какво представляват хемороидите?

Хемороидите са подути разширени вени, които се намират върху или около ануса. Отслабените стени на вените и нахлуването на кръв в тях предизвикват това подуване. Появява се видима издутина от външната страна на ануса, която се нарича хемороид.

Какви са причините за появата на хемороиди по време на бременност?

Бременността изисква жената да увеличи обема на кръвта с 40%, което е необходимо за нуждите на бебето. Увеличаването на кръвния обем, предизвиква разширяване и отпускане на кръвоносните съдове. Това е една от основните причини за образуване на хемороиди.

Бременните жени често са склонни към появата на запек. Запека, съчетан с големия натиск върху ректума и перинеума, поради растящото бебе е още една причина за хемороиди по време на бременност.

Видове хемороиди при бременност

–          Вътрешни – вие не можете да видите или да усетите тези хемороиди, но напрежение или раздразнение от преминаващите изпражнения може да нарани деликатната повърхност и да се появи кървене. Тези хемороиди обикновено не водят до дискомфорт.

–          Външни – тези хемороиди са склонни да бъдат болезнени. Външния хемороид предизвиква силна болка, подуване и възпаление. Когато са раздразнени, външните хемороиди могат да сърбят или кървят.

Leave a Reply