Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Атипични признаци и симптоми на инфаркт

06.08.2012 · Posted in Здраве

Атипични симптоми на инфаркт се срещат по-често при жените, отколкото при мъжете. Тези симптоми са твърде неясни и нетипични за това състояние.

Когато се говори за сърдечен пристъп, обикновено човек се сеща за симптоми като гръдна болка и световъртеж. Но тези симптоми не винаги се наблюдават. Инфаркта се предизвиква от запушване на артериите, които снабдяват сърцето с кръв и кислород. Една от най-честите причини за смърт е непознаването на атипичните симптоми при сърдечен пристъп.

Нетипичните признаци на сърдечна атака се наричат още „тих инфаркт”. Те са много трудни за разпознаване, тъй като не включват типичните болки в гърдите, усещането за тежест и други класически симптоми. Жените са по-склонни да развият тези атипични признаци и затова смъртността при тях е по-висока.

Атипични симптоми на инфаркт

Ето някои от атипичните признаци на инфаркт: гадене, изпотяване, главоболие, виене на свят, киселини в стомаха, внезапна замаяност, изтръпване на лявата ръка и рамо, сърцебиене, подут стомах и др.

Симптоми на инфаркт при жените

При жените е по-малко вероятно да се проявят типичните признаци на сърдечен удар, отколкото при мъжете. Това затруднява навременната намеса на медицината.

Причините за развитие на сърдечен удар при жените са: диабет, високо кръвно налягане, фамилна анамнеза, затлъстяване, тютюнопушене.

Инфаркта може да се окаже опустошителен, тъй като може сериозно да навреди на сърдечните мускулни тъкани. Много от хората, които са били жертва на сърдечен удар никога не са имали съществени симптоми.  Здравословния начин на хранене ще помогне за предотвратяване на инфаркт. Трябва да се спре тютюнопушенето. Редовните физически упражнения ще помогнат за предотвратяване на сърдечен удар.

Leave a Reply