Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Цветята – сами в къщи

Всеки един от нас обича да почива и разпуска от напрежението в работата и града. Дали на балкан или на море, просто заминаваме и почиваме така, както ние си знаем : ) . Но ако сте любители на цветята и те красят вашия дом, как да не се притесняваме, знаейки , че няма кой да се грижи за тях дни наред.

Съществуват възможности цветята да се отглеждат сами  – те са свързани с продължителността на нашето отсъствие и техническите средства , с които разполагаме.

1. Ако ще отсъствате само няколко дни , първо преместете цветята близо до прозореца , където слънцето е силно , на място , защитено от преки слънчеви лъчи.

2. Непосредствено преди заминаването , сложете саксиите в дълбоки съдове с вода , така ще осигурите необходимата влажност .

3. Цветята могат да се запазят без поливане около 15 дни , ако покриете растението с полиетиленов плик , завързан в отворената си част към саксията.

4. Друг добър начин е да подредите саксиите около голям съд с вода , като свържете всяка една от тях  и водата в съда с памучен фитил . Фитилът ще попива водата от съда и ще я доставя до саксията .

Leave a Reply