Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Почистване на тъкани

05.03.2012 · Posted in Услуги

Дрехите от мъхести тъкани(кадифе,дифтин,рипсено кадифе)може да се чистят химически или да се перат свода.При прането спазваме следните правила:

-накисваме в студена или хладка вода;

-използваме препарати за пране,които не съдържат сода;

-не изцеждаме;

-закачаме мокрите дрехи на закачалка и ги оставяме да изсъхнат добре;

-рипсеното и обикновеното кадифе и дифтинът гладим с леко затоплена ютия.

Полиестерни-вискозни(65%-35%)-Добре е дрехите от такива тъкани да се почистват химически.Ако ги перем,водата трябва да е около 60градуса.Използваме препарати за пране,несъдържащи сода.Гладим ги през мокра кърпа с ютия,загрята до 120 градуса.

Полиамидни-Тъканите от чист полиамид или смес от полиамид и коприна перем ръчно с вода(40градуса)и препарат за пране.Гладим ги през мокра кърпа със средно загрята ютия.

Полиамидни-памучни(50%-50%)-Чувствителни са към гореща вода.Перем ги в много вода загрята до 30 градуса.Изцеждаме леко и сушим на закачалка.Гладим през мокра кърпа с ютия,загрята до 130 градуса.

Вълнени със синтетични влакна(текстил)-Имат много ценни качества.Гладим ги,както чисто вълнените,през кърпа.За предпочитане е химическото почистване.Панталоните и полите може да накиснем и изперем с хладка вода и сапун.Не ги изцеждаме, а ги сушим на закачалка.Леко влажните дрехи гладим през кърпа с ютия, загрята до 160-180 градуса.

Вълнени-Дрехите от чиста вълна не понасят продължително киснене,пране и изваряване,тъй като се степват и сплъстяват.За предпочитане е химическото чистене.

Почистване Джеронимо

Leave a Reply