Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Почистване на петна по полирани мебели

05.11.2012 · Posted in Услуги

Мръсни петна по полирана повърхност се премахват с чист бензин.Почистеното място се трие с парче,натопено в смес от денатуриран спирт и ленено масло или терпентин(1 част денатуриран спирт и 1 част ленено масло или терпентин),а след това-с вълнен парцал,докато получи блясък.

Петна от мастило се почистват чрез измиване с топла бира.Почистеното място,след като засъхне,се натриват със светъл восък и се полира до блясък с меко вълнено парцалче.

Бели петна по полирана повърхност,причинени от поставянето на горещ съд,се отстраняват по няколко начина.

1.Зацапаното място се навлажнява с няколко капки денатуриран спирт и се трие енергично с тампон от мек плат,напълнен с вата или лигнин.След известно време петното трябва да изчезне.

2.Петното се трие с тампон от мек плат,в който е увита силна готварска сол.Тампонът се потопява в ленено или в растително масло.

3.Петното се трие с парцал,потопен в оцет,а след това с тампон,потопен в смес от денатуриран спирт и ленено масло(1 част спирт,1 част ленено масло)

4.Изцапаното място се трие с тампон от мек парцал,в който е сложена 1 шепа ситна готварска сол.Тампонът се потопява в смес от ленено масло и денатуриран спирт(1 част спирт на 1 част ленено масло).Почистеното място след 24 часа се полира с мека суха кърпа или най-добре с велурена кожа.

Мазни петна се почистват чрез триене с парцал,натопен в топла смес от бира,захар и парченца восък.

Петна от мухи се отстраняват,като се трият леко с парче от мек плат,сгънат неколкократно и навлажнен със смес от терпентин(1 част),ленено масло(1 част),преварена вода(1 част) и спирт(1/2 част).Преди употреба сместа трябва добре да се разбърка.Почистеното място се полира със сух вълнен парцал.

Почистване Джеронимо

 

Leave a Reply