Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Почистване на аквариум

05.07.2012 · Posted in Услуги

Аквариумът се почиства по следният начин:

1.Когато по стъклата се появи зелен налеп от водорасли,той се отстранява с ножче за самобръсначка,прикрепено към дървена или пластмасова шпатула с дълга дръжка,която е наклонена спрямо дръжката.Движенията на ръката при почистване на стъклата трябва да бъдат отвесни и само в една посока,за да не се издраскат стъклата.След това с гъба и чиста вода внимателно се отстранява нечистотията по стъклата.

2.Известно време след почистването на стъклата се оставя да утаи размътената вода.С маркуч със закрепен на края му стъклен звънец или фуния се всмукват по принципа на сифона нечистотиите и тинята от дъното.Стъклените “чистачки” на дъното може да се свържат чрез маркуч с електрическата продухвателна помпа.Почистването на дъното трябва да става така,че събраната около стеблата на растенията тиня да не се изважда,защото тя служи като естествена тор за растенията.

3.Загнилите,пожълтели листа и стебла на водните растения,както и прекомерно развитите им разклонения се отстраняват внимателно с ножички.

при почистването са нужни-например пластмасови кофички(с обем 2-3л),за промиване на пясъка,за пренасяне на вода и прочие;канички за наливане на водата,а също така и маркучи с различно сечение,гъби за миене,ленени или памучни чисти кърпи за избърсване на външната страна на стъклата и др.

Понякога на повърхността на водата се образува тънка като чели мазна ципа от прах или развиващи се бактерии.Тя се отстранява с помощта на хигроскопична хартия,изрязана по размерите на съда,която се плъзга по повърхността и обира ципата.Наред с това водата се подлага на интензивно аериране.

Почистване Джеронимо

Leave a Reply