Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Почистване и поддържане на бояджийските инструменти

05.05.2012 · Posted in Услуги

Всички инструменти и прибори се почистват непосредствено след употреба.Металните части леко се намазняват.Дървените части се изтриват добре и леко се шлайфат.Ако е необходимо да се изсушат,това да стане на въздух,а не край печката.Валяците изискват особено грижливо почистване и поддържане.Спазвайте следните правила:

1.Почистването се извършва със съответните разтворители на боите,например вода за туткални и латексни бои.Не оставяйте да засъхнат остатъците от боя!

2.Четките и валяка,с който сме нанасяли блажи или лакови бои,при прекъсване на работа може да поставим в съд с вода,след като сме ги изплакнали.Така ще ги предпазим от втвърдяване.След привършване на работата инструментите трябва да се изплакнат добре и да се измият с топла вода и сапун.

3.Валяците,използвани за комбинирани бои,на всяка цена се изплакват със специален разтворител.Това се прави и при кратки прекъсвания на работата.

4.Плоските четки се измиват след работа,изтръскват се и се изсушават на открито.

5.Пръскачните машини се почистват според указанията;упътването за поддържане и съхранение трябва да се спазва точно.

6.С нови или дълго време неизползвани четки си служим най-напред при груби работи,например измиване.Така слабо прикрепените косми ще опадат.В противен случай те ще полепнат по боядисаната повърхност.

7.Дръжките на четките по време на работа трябва да са винаги чисти.Така ще предотвратим образуването на мехури по ръцете.

Почистване Джеронимо

Leave a Reply