Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Повече информция за факторите, които причиняват сърдечни аритмии

05.29.2012 · Posted in Здраве

Сърдечните аритмии се характеризират с промяна в ритъма на ударите на сърцето. Повечето хора са имали такива случаи, когато сърцето бие с кратки и неравномерни удари и усещане за колебания в пулса. Отклонения в сърдечния ритъм е по-правилното обозначение на сърдечните аритмии. Понякога това състояние може да доведе до живото застрашаващи симптоми. Тези случайни промени, могат да бъдат предизвикани от силни емоции или физическо напрежение. Аритмиите, които се случват по-често или причиняват симптоми, могат да бъдат по-сериозни и изискват консултация с лекар.

Причини за възникване на сърдечни аритмии

Най-честите причини за появата на сърдечни аритмии са болест на сърцето или високо кръвно налягане. Други фактори, които предизвикват това състояние са стрес, употреба на кофеин, тютюнопушене, употреба на алкохол, бременност, както и някои лекарства. Вроден дефект на сърцето, също може да е причина за сърдечни аритмии.

Симптоми при сърдечни аритмии

Някои от симптомите при сърдечни аритмии включват:

–          Недостиг на въздух;

–          Изпотяване;

–          Сърдечни шумове;

–          Болки в гърдите;

–          Припадъци;

–          Бледост;

–          Замаяност, виене на свят;

–          Спиране на сърдечната дейност;

–          Забавен сърдечен ритъм;

Лечение на сърдечни аритмии

Съществуват няколко начина за лечение на сърдечни аритмии. Един от тях е чрез изкуствен пейсмейкър, който представлява електронно устройство, поставено под кожата на гърдите. Той помага на сърцето да  поддържа постоянен ритъм.

Сърдечна дефибрилация, представлява много кратък токов удар, който може да се използва , за да се нормализира необичайния сърдечен ритъм.

Хирургична операция, може да помогне за лечението на някои видове аритмии. Например аритмии причинени от исхемична болест на сърцето, може да бъде контролирана от байпас. Когато една аритмия е причинена от определена област на сърцето, понякога тази част на сърцето може да бъде унищожена или премахната.

Leave a Reply