Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/intoarch/public_html/direktoriqzastatii.com/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Какво представлява ММР ваксината и връзката и с профилактика на рубеола?

Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Какво представлява ММР ваксината и връзката и с профилактика на рубеола?

05.29.2012 · Posted in Здраве

Заплахите за здравето през последните две десетилетия във Великобритания са били няколко. Но никой не оспорва ефекта от ММР ваксината, която осигурява имунизация срещу морбили, паротит и рубеола. Медицински изследвания показват, че 99% от хората, които получават ваксината развиват имунитет към тези заболявания. Въпреки това, през 1998 година възниква спор който се появява за да покаже връзката между аутизма и ваксината ММР, което причинява голямо объркване върху ефекта от ваксината.

През 1998 година проучване съобщава за 12 деца, които са получили ММР ваксина и проявяват симптоми на аутизъм и възпалително заболяване на червата. Това доведе до последващо рязко спадане във ваксинацията с ММР ваксина във Великобритания и Ирландия. Това от своя страна причини увеличаването на случаите на морбили и заушка, които завършват понякога с фатален край.

Въпреки всичко страха от страничните ефекти на ММР ваксината са били разсеяни, което показват последните статистически данни. Много от децата в Обединеното кралство продължават да са ваксинирани срещу морбили, паротит и рубеола. Процесът на имунизация е двустепенен. Първата инжекция се поставя, когато децата на възраст между 12 и 15 месеца. Втората доза се дава на деца на възраст между 4 и 6 години.  Също така е възможно да се прави имунизация на хора в по-напреднала възраст, за да се предотврати по-нататъшна поява на заболяване като рубеола и др.

Leave a Reply