Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Забележителности в Швейцария

05.25.2012 · Posted in Екскурзии

ШвейцарияПричините да се възползвате от някоя неочаквана промоция на евтини полети до Швейцария са много и все интересни. От удивителната архитектура и модерното изкуство, до ултра ефикасния транспорт, величествените гледки, многото спортни дейности и отпускащите спа местенца, които сякаш не те оставят да си тръгнеш.

Каквато и причина да изберете, вижте няколко неща, на които със сигурност трябва да обърнете внимание в тази красива страна. Колкото повече виждате от нея, толкова повече ще ви се иска да промените датата на връщане на своите самолетни билети с няколко дни напред.

Водата

В Швейцария има толкова много реки и езера, че няма как да не попаднете на някои от тях. Швейцарците са пословични с грижата си за природата и пазят всичко чисто и непокътнато. Дори и в Цюрих има почти 20 отделни места с естествена течаща вода. Карането на плоскодънна лодка е по-популярно в градовете Берн и Базел, като много местни го използват за придвижване до съседни места, където работят.

Спа оазисите

Швейцарците са истински любители на водните оздравителни процедури и спа глезотии от много време насам. Топлите минерални извори привличат туристи от цял свят, а изградените около тях удивителни места за релаксация правят изживяването още по-незабравимо. Спа центровете предлагат наистина уникални услуги и тук отпускането и грижата за тялото са издигнати в култ. Както местните, така и туристите могат да се възползват от множеството термални центрове из цялата страна.

Архитектурата

Швейцария може да се похвали с една от най-интересните и впечатляващи архитектури в света. Удивителните дизайни не се срещат само в градски условия, но и в планински местенца, както и отдалечени от градовете места. Ултрамодерните сгради насред планини и поля са нещо, което трябва да бъде видяно. Едни от най-известните сгради, които можете да посетите в Берн например са: ателието Бардил, Центърът Пол Клии, Западният мол. Въобще освен с красотата на природата си, тази страна несъмнено ще ви спечели и с много интересната си модерна архитектура.

Leave a Reply