Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Бъдете здрави като пиете минерална вода

05.30.2012 · Posted in Здраве

Може би стотици пъти сте чували колко е важно да приемате дневната си доза витамини и минерали, за да бъдете здрави. Да купувате и постоянно да си записвате кога да вземате витаминни и минерални добавки си е истински ужас. Защо да го правите, когато чистата минерална вода може да ви даде всичко, от което се нуждае организма ви, без да се налага да харчите купища пари в аптеката?

През последните десетилетия все повече важност се придава на проблема със замърсяването природата и водата. Много компании по света решават да се възползват от това и започват да филтрират и пречистват водата. Този начин да се извлекат вредните вещества от водата обаче не предоставя добра алтернатива на минералната вода.

Водата от природата винаги съдържа разтворени в нея минерали, които някои с право наричат „искрата на живота”. Минералите в тялото предават електрическите сигнали до и от всяка клетка. Калцият регулира сърдечната дейност, мускулните контракции, нервните импулси и разбира се поддържа здрави костите и зъбите. Магнезият е важен за функционирането на черния дроб, мускулите, предаването на водата на клетъчно ниво, поддържа киселинния баланс. Калият пък поддържа функцията на клетъчните мембрани, подобрява нервните импулси и сърдечния ритъм. С други думи, цялото ни съществуване зависи от способността на тялото ни да усвоява тези минерали.

Пречиствателните системи ви дават безопасна и чиста вода за пиене, но тя вече не е естествена и в нея не се съдържат полезни вещества. Разбира се има начини минералите допълнително да се прибавят във водата, но пак – това не е естествена минерална вода. Ако искате да сте здрави, единственият начин е да пиете минерална вода, която съдържа много минерали.

Водата е също толкова важна, като въздуха, който дишаме. Лекарите препоръчват да пием минимум по 2 литра вода на ден. Тя обаче не трябва да е каквато и да е. Най-добре е това да е минерална вода. С времето в действителност ще усетите колко благоприятно действа тя върху организма и ще боледувате по-малко.

 

Leave a Reply