Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Модата сред цветята

Всяко сфера от нашия живот зависи от нейното време, течение, почитатели, критици и потребители. Когато говорим за подаръци, цветя и празнични изненади трябва да го имаме в предвид.

Представяме Ви последните модни тенденции и ни предоставят няколко съвета относно избора на букет според повода и получателя:

1. Форма на букета – когато искате да поднесете цветя в букет неговата форма има значение  – ако поднасяте цветя за сватба например букетът трябва да е по-малък – не се препоръчват обемните букети, защото стоят грубовати на фона на стилните аранжировки от цветя и булчинската рокля например. По-добър избор е падащия букет, разлятия букет или класичкески кръгъл букет от свежи цветя.

2. Цветя – важно е какви цветя поставяте в букета. Това зависи от повода. Ако поднасяте цветя за рожден ден на възрастен човек, най-добре е цветята, използвани в букета да са предпичитани от него – заложете на дългите дръжки и меките цветове. Ако рожденният ден е на по-млад човек заложете на по-ексцентричен букет. Можете да разчупите клишираните форми и да проявите творчество с цветни и различни цветя. Ако поднасяте цветя и букет за романтични поводи заложете на розата и стилните букети – тук дългата дръжка отново е за предпочитане.

3. Повод – за юбилей наблегнете на пищност и обем в меки цветове и групиран стил на аранжимент. За бизнес поводи или подарък за коктейл и т.н. заложете на стил и изчистени цветове. Разляти композиции от екзотични и редки цветя са перфектни за подобен повод. Не наблягайте на обема , а на уникалност и изчистени форми.

4. Начин на поднасяне – цветята се поднасят със стил и чувство, което желаете да вмените на празнуващия – усмивката е задължителна, гледайте човека в очите и подайте цветята с отмерено движение. Интересен вариант е и изпозлването на магазините за доставка на цветя – така изненадата е напълно постигната

Цветята следват модни течения, продиктувани от нас – техните любители, потребители и производители. През 1900 първите флористи залагаха на групирани цветя, без уникална форма, след това се появи кръглия букет. Днес ние се връщаме назад към арт миналото , но умело го допълваме с отблясъка на съвременния свят. За добро или лошо, на пазара все повече навлиза комбинацията между различни цветя, не се използват еднотипните букети, а в някой развити общества, букетът е изместен от композиции, аранжировки и причудливи фигури от цветя.

С мода или без – цветята продължават да ни изненадват и радват – все така красиви, шарени и ароматни

Leave a Reply