Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Храниелен режим и диета

03.01.2012 · Posted in Здраве

Веднага като разберат, че са качили няколко килограма повече или че са добавили няколко нежелани сантиметра към обиколката на дадени части от тялото им, у почети всички жени незабавно се събужда познатият “диетичен рефлекс”. Без да посетят специалист, те започват да спазват любимата си диета, която в повечето случаи е просто гладуване. Защо е необходимо обаче да лишавате организма си напълно от храна, когато можете да достигнете не по-лоши резултати просто като си създадете трайни диетични навици – намалите умерено количеството храна което изяждате.

Обикновено тлъстините се натрупват по нашето тяло доста бавно. Могат да минат няколко седмици, дори и месеци, преди да осетите това постепенно натрупване. Не бива да се надявате обаче, че ще се освободите от тях завинаги и ще се предпазите от натрупването им отново. За да случи това наистина трябва да си изградите хранителен режим, съчетан с физически упражнения. След една ударна диета неоспоримо ще се върнете към старите си навици и точно след няколко седмици ще забележите, че мазнините са отново по местата си. Само едно просто ограничение на храната, съчетано с определени физически упражнения неусетно може да ви освободи от няколко килограма излишни мазнини и да не допуснете те да се появят отново. А ето и няколко хитрости. Ако ядете хляб например, при всяко следващо хранене изяждайте една филийка по-малко. Подслаждайте съвсем леко или пийте изобщо без захар чая или кафето. Количеството калории, от които ще се освободите благодарение на този метод, за броени месеци ще надминат няколко хиляди и тогава по всяка вероятност вече ще се чувствате и изглеждате, както бихте желали. Докато преследвате тази цел ще утвърдите новите си навици и надали един ден ще се върнете при вредните стари.

на всичкото отгоре е адски грешно да се мисли, че за да ядем здравословно и спазвайки определен режим трябва да разполагаме с доста пари – за да имаме възможност да си позволяваме да пазаруваме качествени и луксозни здравословни храни. За да се храним здравословно не е задължително да изхарчим куп пари, а важното е да е прясна и натурална. Дори в продукти като ечемик, царевица, подправки, зеленчуци и плодове, витамините които те притежават са много ценни за вашият организъм. Когато готвите пресни ястия у дома, ако сте направили малко повече от колкото е необходимо, можете да замразите останалото ви да запазите витамините. Когато вземете решение да я консумирате, ще се убедите, че притопляйки храната, тя не само ще е запазила своите вкусови качества, но е и здравословна. Редовно купувайте и хапвайте плодовете и зеленчуците на текущия сезон – колкото можете да изядете, не ги подминавайте, те ще ви заредят с нужните минерали и соли.

Leave a Reply