Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Съвети как да се погрижите за вашите гаражни врати

03.31.2012 · Posted in Полезно

Поне по два пъти в годината трябва да се отделя малко време за да се прегледа функционалността на вашите гаражни врати. Ще са ви необходими следните инструменти и материали – отвертка, обезмаслител, парцали, течна смазка, мека четка, гаечни ключове.
гаражни врати
Действия

Стъпка 1 – прекъснете връзката с двигателя за да се даде възможност за ръчно опериране с вратата.

Стъпка 2 – Проверете дали вратата е добре балансирана, като я отворите и затворите. При този тест следете дали тя се движи гладко и безшумно.

Стъпка 3 – Ако откриете някакво некоординирано движение го оправете. Това може да стане чрез разхлабване на винтовете, които държат ролките към секциите, нагласянето им на правилното място и след това отново трябва да ги затегнете добре. Не прекалявайте със силата на натягане, тъй като има опасност да превъртите резбата.

Стъпка 4 – с парцал или с помощта на мека четка почистете ролките и релсовият път, по който те се движат. Не трябва да има излишък от смазващата течност, тъй като това е условие за полепване на много прах и нечистотии, които ще попречат на лекото плъзгане на гаражните врати. Можете да използвате обезмаслител, след което да го почистите с чист парцал.

Стъпка 5 – Смажете всички ролки, лагери и останалите триещи се части с течна грес.

Проверка на сигурността при затваряне

Стъпка 1 – Отворете вратата

Стъпка 2 – Поставете някакъв твърд предмет под вратата, като например стол и активирайте вратата.

Стъпка 3 – Вратата трябва да промени движението си след като леко натисне столът, който е поставен на пътя и.

Тези действия от ваша страна ще позволят на вашите гаражни врати да функционират безпроблемно дълги години, а вие няма да съжалявате за вашата инвестиция в тях.

Leave a Reply