Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Ryanair отказва да махне таксата върху дебитните и кредитните карти

01.12.2012 · Posted in Туризъм

RyanairБританският авиационнен гигант Ryanair обяви, че няма намерение да отменя таксата за покупка на самолетни билетни чрез дебитни и кредитни карти. Компанията ще продължава да изисква от клиентите си да заплащат същата сума за услугата.

Самолетният превозвач твърди, че иска да види детайлите на приетия от парламента закон, преди да прави каквито и да е нововъдения в правилника си. Поне до края на 2012 г., когато наредбата влиза в сила, сумите, които клиентите заплащат, ще останат същите. Решението хвърли в смут представителите на Комисията на потребителите на Острова, както и различни авиокомпании.

Ryanair по принцип е най-големият нискобюджетен превозвач в рамките на Европа, но за Великобритания отстъпва мястото си на British Airways и easyJet, тъкмо поради броя и размера на таксите, които налага. Много от пътниците предпочитат да дадат по-голяма сума за самолетен билет, отколкото да я изплатят в двойна стойност след заплащане на различните данъци върху ръчен багаж и други услуги. При останалите фирми те са или по-евтини или директно право на пътника.

Действията на компанията винаги са се стрували ексцентрични както на конкурентни превозвачи, така и на клиенти. Някои от тях включват все още неприето предложение за намаляне на броя на тоалетните пособия на борда и издаване на благотворителен календар с екипажа по оскъдно облекло. Въпросът е, дали този път Ryanair не са преминали разумните за бизнеса граници.

Ако гигантът не промени решението си, това може да означава сериозен отлив на клиенти, имайки предвид, че British Airways не таксуват клиентите си за покупка на билет чрез кредитна или дебитна карта. Друг е и въпросът, че в края на 2012 таксата така или иначе ще отпадне, а всичко това прилича на опит за искане на повече пари от пътниците, докато е възможно.

Публиката все още не знае, дали да се радва на взетото от парламента решение, поради страха, че авиокомпаниите ще компенсират загубите си чрез налагане на нови такси. Стратегията на Ryanair може и да е печеливша по отношение на лоялните им клиенти, но за обикновените граждани тя създава отчаяния имидж на лесната печалба.

Leave a Reply