Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Терапия на гастрита в домашни условия

01.31.2012 · Posted in Здраве

Лечение с кокосов орех на гастрита
Полученото от кокосовия орех кокосово мляко е прекрасен цяр за терапията на гастрит. Благодарение на неговото действие на стомаха се подсигурява необходимата почивка и осигуряват витамини и минерали. Приемът на кокосово мляко е изключително благоприятен за възстановителния процес, ако през първите 24 часа на болния не се дава нищо различно с изключение на него.

Лечение на гастрита с ориз
Кашата от ориз е добро, изготвено в домашна среда лечебно средство при болни с остър гастрит. Приемът е по една чаша оризова каша двукратно на ден. При хронично заболяване секретът от стомаха е в намалени количества, поради което е добре да се употребяват храни при които се налага продължително дъвкане на храната. Продължителното дъвчене е предусловие за секретирането на по-големи обеми стомашен секрет.

Лечение с помощта картофи
Сокът извлечен картофите, както се получава, е много полезен поради качествата му да успокоява проявленията на гастрита. Препоръчва се да се приема по половин чаша сок 2-3 пъти през деня, около 1/2 час преди хранене.

Ползване на невен при лекуването на гастрита
Невенът е полезно растение, което вирее в географски ширини на България. Той представлява билка, за която се счита, че притежава добър резултат при терапията на гастритa. Изготвения от невен чай, приготвен по традиционния метод за запарка е начина по които се приема билката. Дневно приема на запарката от невен е 2 пъти дневно по една супена лъжица.

Още благоприятни средства
– Семената на папаята и ананаса подобряват храносмилането. Трябва да се консумират слабо зелени. Папаята е богата на храносмилателни ензими.
– Ментата съдържа летливи масла, които облекчават храносмилането, гастрита и други заболявания на стомашно-чревния тракт.
– В случай, че гастрита е причинен от анемия, приемането на хлорофил под формата на добавка към храната е възможно да облекчи болестта.
– Консумацията на хранителни продукти, богати на токоферол е възможно да подобри признаците на гастрита
– Отличен резултат притежава приемането на по-високи обеми вода дневно.

Leave a Reply