Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Парфюми, козметика, красота

01.09.2012 · Posted in Онлайн Бизнес

Изкуството за производството на парфюми (парфюмерията) е започнало своето съществуване в Египет, а по-късно е било доусъвършенствано от римляните и персите. Археолозите са открили парфюм в град Пиргос (Кипър), който според тях е на 4000 години. Заедно с него при разкопките са намерени и контейнери и купи за смесване, както и шишенца за парфюми.

В древността за създаването на парфюми и козметика са се използвали билки, подправки, а също така и цветя, които са имали за цел да прикрият тежкият аромат и да му придадат свежест и мекота.

Персийският химик Ависена, познат и като Ибн Сина е представил още преди хиляди години дестилирано ароматно олио, като технологията използвана тогава от него почти не се различава от днешната.

Технологичното развитие днес и постоянното търсене на нови и нови аромати доведе до почти безкраен избор на благоухания.

Знаете ли, че парфюмите променят аромата си 3 пъти след като сте го приложили към кожата си?

Първоначално вие усещате аромата на връхните нотки, като почти всеки производител се стреми да ви грабне с тях. Това е аромата, който продава парфюмите и продължава около 20-30 минути.

Веднага след него идва сърцето на аромата, той е по-дълготраен и може да го усещате дори 2 часа и е основната тема на парфюмите.

Базисните нотки имат най-голяма трайност и може да ги усещате над 8 часа.

Колкото и да са разнообразни ароматите те все пак са класифицирани в семейства като: цветни, плодови, цитрусови плодове, ориенталски, дървесни, папратови, вода, подправки и т.н.

 

 

Leave a Reply