Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Козметика за лице контролираща себума

01.12.2012 · Posted in Здраве, Красота

Когато обръщате внимание на вашата кожа и използвате професионална козметика за лице от серията Basic Impure skin с антибактериално действие можете да сте спокойни, че това е най-добрият начин да предотвратите появата на акне по всяко време на годината.

  • Желателно е да не използвате професионална козметика и в частност ексфолианти, независимо дали кожата ви е мазна или суха.
  • Почиствайте лицето си веднъж или два пъти дневно с мек препарат и след това използвате овлажнител с антибактериално действие, за да поддържате кожата мека, без да се запушват порите. Винаги почиствайте лицето си преди да си легнете.
  • Консумирайте здравословни храни, тъй като в тях има много витамини, които са необходими на кожата.
  • Когато миете лицето си никога не го търкайте, а леко потупвайте. Така няма да раздраните допълнително кожата на лицето си.
  • Чистата и здрава кожа създава по-малко предпоставки за появата на акне черни точки, за това вземете необходимите мерки, за да си спестите неприятните главоболия, зачервените петна по лицето и евентуалните белези. А като споменах белези забравете за идеята да изстисквате пъпките, които ще се появата върху вашето лице и най-вече на челото, бузите и брадичката.

Използването на професионална козметика за лице е силно препоръчително през студените зимни дни, тъй като студа и вятъра изсушават кожата на лицето ни и то се дехидратира.

Leave a Reply