Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Използването на торове вчера и днес

01.20.2012 · Posted in Бизнес, Други, Обяви

Ако говорим за торове и тяхната история трябва да кажем, че те не са нова тенденция защото хората са ги използвали още от преди хиляди години за да получат по-добри добиви от посевите си. В миналото са се използвали торове получени от разграждането на различни растения, пепел от изгорени дървета, животински екскременти и други подобни естествени елементи. Всички те са били разбира се домашно производство, защото както се досещате не е съществувала индустриалната технология.

Днес, индустрията произвеждаща торове е една от най-важните изобщо в глобалният сектор на предлагането. Постоянно се следят резултатите от изследванията на почвата, водата, околната среда и растенията за да може с всяка изминала година да се подобрява добивът. Вече нещата не са толкова прости, колкото е било в началото на торовете. Тогава са съществували само органичните торове, докато сега разполагаме доста по-голямо разнообразие, като към естествените съставки се добавят, които подобряват характеристиките, предпазват растенията от бактерии, гъбички и всякакви други вредители.

Най-новото поколение торове като Тера-Сорб помагат на растенията да издържат дори и при много лоши климатични условия като силен вятър, студ, суша и висока температура, а това е от изключителна важност за подобряването на добивите. Ето защо днес те са с 2-3 пъти по-високи от колкото бяха преди по-малко от 5-6 години, а развитието със сигурност няма да спре до тук.

Leave a Reply