Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Чип тунинг и опазване на околната среда

Въведи тунинг в Google и ще получиш – 6,050,000 results. Пробвай и с чип тунинг, ще получиш – About 374,000 results. Дали това не са горещи теми за по-бързи автомобили, по икономични, по-сигурни, а защо и не по-екологични. Всички се жадуват само към повече мощност, колата да бъдела бърза, да да харчи по-малко… режат катализатори… DPF/FAP филтри… От всичко това страда природата.

Има обаче и нови клиенти на такива услуги, такива насочени за опазване на природата. Те разбира се като всички останали искат бърза кола, но искат тя да не вреди на природата. Не искат да пуши и да дими като автомобил пред разпад. Няма да забравя онзи ден един автомобил, който се движеше по булевард България. Пушеше повече от 25 годишен Икарус, но явно беше с калпав чип, защото шофьорът беше щастлив и весел. За тези му мигове на щастие реално е избухал в атмосферата сажди за един квартал. Тази тема е неизчерпаема, щом става дума за екология, могат да се направят много заключения, но истината ч че е време да обръщаме внимание не само за чип тунинг цени, но и за ефекта и търсенето на полезни и не вредни за природата решения.

Такъв е еко чип тунинг, който не нанася щети на природата. Сега тук идва въпросът как става това? Е не е толкова сложно… от много време насам е ясно, че производителите си оставят варианти за развитие на моторите във всяка една посока – мощност, екология, динамика, разход на гориво и много други според очакванията на пазара. Професионалистът, който знае тънкостите на модерните двигатели може лесно да отключи параметрите в една или в друга посока. Защо това да не бъде екологичната? При нея реално няма да получиш максимума на автомобила, но ще наблегнеш на икономията на гориво и на намалениe на вредни емисии. Какво лошо има колата ти да бъде „чиста”, да бъде не толкова вредна… да не вреди… клиентите, които искат такива коли вече се появяват и имат възможност да платят за да го получат.

Дали ще ще се решиш и ти е въпрос на личен избор.

Leave a Reply