Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Четири неща които трябва да имаме в предвид когато монтираме слънчеви панели

Цената на енергийните ресурси непрекъснато се покачва в световен мащаб и това неминуемо се отразява на бюджета на всяко домакинство. Сметките за ток и парно от година на година стават все по-големи. Едно от рационалните решения за изход от това положение е закупуването и монтажа на слънчеви колектори от ЕМДЕ Солар. Те са много ефективни, защото събираната от тях енергия е практически неограничена и безплатна. Преди да пристъпим към монтажа на слънчевите колектори трябва да се посъветваме с професионалист, който да ни даде насоки как точно да го направим.

  1. Разположение – монтирайте вашите слънчеви колектори с термосифон на места, които са възможно най-продължително време огрети от слънцето. Винаги гледайте колекторите да са ориентирани на юг.
  2. Проверете дали вашата къща е пригодена за инсталирането на такава система. За да инсталирате слънчеви колектори с Heat Pipe тръби са ви необходими от 2 до 4 квадратни метра от покривното пространство. Освен това трябва да предвидите и място за другите компоненти на системата, буферния съд и контролния панел.
  3. Определете си бюджета с който разполагате – инвестицията не е малка, но нейната възвръщемост е в рамките на 3 до 5 години. Съберете необходимите пари предварително, за да не се натоварвате с кредити от банки.
  4. Ако монтирате слънчеви панели, които да произвеждат ток, можете да продавате енергията, която не консумирате на някоя електрическа компания и по този начин да изкарвате допълнителни доходи.

Leave a Reply