Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Почистване на килими или как да премахнем дъвка от килима

12.08.2011 · Posted in Полезно

Премахването на трудни при почистване на килими вещества си е сериозен проблем. Най-вероятно ще ви се наложи да отделите доста време, ако искате да се справите веднъж завинаги с този досаден проблем. Все пак ние ще се опитаме да ви помогнем да почистите залепналата дъвка по вашия килим, за да възвърне той своя първоначален блясък и красота.

Днес ви предлагам едно стъпково ръководство за почистване на килими, като се надявам то да допринесе да се справите със залепналата дъвка по възможно най-безболезнения и бърз начин:

  1. Остържете залепналата дъвка от килима с помощта на подръчен инструмент. Внимавайте много, защото ако вместо дъвката закачите самата материя на килима, рискувате да издърпате нишка от него и да създадете грозна бримка, която на практика ще съсипе цялостното излъчване на вашия килим. Що се отнася до изстъргването в контекста на почистване на килими, то ще обобщим, че така дъвката губи своята  устойчивост и по-лесно се поддава на последващи манипулации.
  2. Използването на замразяващи препарати или на горещи предмети като ютия могат значително да улеснят вашата задача и да ви дадат шанса да се справите по най-добрия начин с подобно предизвикателство и да избегнете посещението на фирма за почистване и пране на килими.
  3. Можете да използвате ютията заедно с тънка хавлия или парцал, които не са ви нужни и да поставите хавлията между самата ютия и килима, като така има огромна вероятност размекнатата дъвка да полепне по нея.
  4. Не поставяйте в никакъв случай ютията директно на пода, защото рискувате по нея да залепне дъвка или да изгорите килима, като живота ви ще се вгорчи окончателно от този факт.
  5. За най-крайната фаза можете да използвате препарат срещу трудни за премахване петна по килими, каквито има в специализираните магазини за битови препарати за пране на килими, мека мебел или друга част от интериора на вашия дом.

 

Leave a Reply