Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Кухни и идеи за тях

12.21.2011 · Posted in Имоти

Кухните, както всяко друго нещо са подвластни на огромна трансформация през годините. Някога изградените в дъното на сградата кухни отстъпват място на построените на преден план модерни помещения. Тънкият момент пред дизайнерите е подредбата на обиграни подредби, обърнати към трапезарията или обединяване на кухнята с друга стая или хол. Когато се прави на вида на кухнята, има няколко неща, които е необходимо да се премислят, като например дали ще се монтира остров? Съвременен или традиционен дизайн желаете? Какво обзавеждане ще разположите в нея? Колко и какво осветление ще има?

– Плотове за кухни
Гранит, Варовик, Мрамор са сред най-използваните естествени материали за плотове, употребявани в днешно време. Използването на керамични плочи също е така предпочитано сред интериорните дизайнери, защото те са удобни и са налични в много различни цветове. Термоплотовете от изкуствени материали и са добър избор поради отношението качество цена, което осигуряват и също така наличието на огромна цветова гама. Дървените плотове, от масивно дърво, са разкошно хубави, но нямат издръжливост на вода и топлина и затова доста рядко намират приложение в кухните.

– Слагайте аксесоари за кухни на тавана
Създайте визуална граница между двете помещения без да правите паравани. Елегантна закачалка за чаши, кухненски ширм или малък шкаф, монтирани на тавана са отличен метод за целта.

– Кухня – коридор
Много интериорни дизайнери препоръчват използването на кухня тип коридор или т.нар. U-образни кухни. Идеална, когато сновете между готварската печка и мивката.

– Разпределете си шкафчетата преди да подредите
Определете предварително кое шкафче и чекмедже какво ще съдържа и мястото, което ще трябва като цяло в кухнята. Добро начало е да определите големината на кухненския плот. Водете се по обзавеждането, което сте ползвали досега, определете какво ви е трябвало и какво е пречело.

– Осветление под обзавеждането
Осветителното тяло обикновено не му се отдава особено значение при аранжирането на кухнята. В интерес на истината с добро осветление в кухните, шкафовете обикновено са тъмни. С не много, но подходящо монтирани диодни или луминисцентни лампи, цялата стая ще изглежда доста по-голямо и удобно.

– Кухните като голяма семейна стая
Независимо дали освежавате кухнята си или правите нова в нова къща, съществуват някои неща като монтирането на остров например, с които би трябвало да се съобразявате. Например ако желаете да съедините кухнята с хола, имате възможност да го сторите със стилен бар-плот – стилно и удобно решение. Дори може да поставите печката като част от плота и така по време на готвенето, може да провеждате хубави разговори с гостите си.

– Обзавеждането на кухнята дава тона за цветовата палитра на интериора
Шкафовете в кухните са водещи при определяне на общата визия на цветове за кухненския интериор. Ако харесвате светли цветове за интериора, спрете се на светло дърво като кестен, дъб, бреза, бук, явор.

Leave a Reply