Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Хидрофобен водоустойчив кофражен шперплат – технология на производство

11.29.2011 · Posted in Строителство

Основното предназначение на водоустойчивия шперплат е в строителството като кофражни платна. Масовият размер на хидрофобния шперплат е 21х1220х2440 мм. Видът на дървото, от което се произвеждат плоскостите, зависи от конкретните нужди, но най-употребяван е тополата. Броят и дебелината на листовете, от които се образува дадената плоскост, са в зависимост от съответната поръчка на клиента. Отделните листове, образуващи плоскостта, се слепват с водоустойчиво лепило, обикновено WBP. Самото слепване на отделните пластове, които образуват плоскостта, се постига чрез напречно пресоване с мощни хидравлични преси. Целта на пресоването е да се постигне плътност на плоскостите от 2 до 3 пъти по-голяма от плътността на съответния дървен материал. В случая плътността на тополата е около 0.34 гр./см3, а плътността на водоустойчивия тополов шперплат достига от 0.8 до 1.0 гр./см3. След този процес на уплътняване лицевите повърхности на водоустойчивия шперплат се покриват с отделни, водоустойчиви, синтетични повърхности чрез залепване при висока температура. Процеса на производството приключва с обмазване на краищата на водоустойчивия шперплат с водоустойчива боя.

Произведен е в Китай – от тополова дървесина, слоевете са слепени с WBP лепило, а краищата са обмазани с водоустойчива боя. Качеството е първо. Фирмата разполага със складови наличности както в София, така и във Варна.  Друг основен продукт, внасян от дружеството е OSB-3 (ОСБ) – различни дебелини.

Висококачествен Водоустойчив шперплат!

Плочите от ориентирани частици се произвеждат от 100 % иглолистна дървесина, като по-голямата част от енергийните нужди се покриват от изгарянето на остатъчните материали – още една положителна черта при опазването на околната среда.

Дългите и тънки частици са разположени в три напречно ориентирани слоя. Тази технология, позната от производството на шперплат, и наслагването на фурнирни частици (95 мм / 0.65 мм) гарантират стабилността на размерите и много висока механична устойчивост…

ОСБ Плоскостите които предлагаме са със следните дебелини:
ОСБ 3 – 9.5мм

ОСБ 3 – 11.10мм

ОСБ 3 – 15.24мм

ОСБ 3 – 18.3мм

Leave a Reply