Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Отидете на екскурзия… в София!

11.04.2011 · Posted in Хотели

София е основният индустриален, административен, транспортен, културен и университетски център на страната. Тук е съсредоточен огромен дял от промишленото производство на България. Столицата ни е и предпочитана дестинация за много от чуждестранните туристи.
Софийски градски център е обсипан с чисто нови търговски центрове, с много магазини, кафенета, ресторанти и кина.
София е един от градовете, които се борят за титлата „културна столица на Европа” . И това никак не е случайно. Земята изобилства от археологически съкровища, които имат огромна стойност в исторически аспект. Тук се помещават много музеи и архитектурни паметници. Националния исторически музей, Нацоналния музей на земята и хората, Националната художествена галерия и Етнографския музей са само малка част от местата, които можете да посетите. В София има много религиозни паметници, като например, храм-паметника Александър Невски. Той е бил построен в знак на благодарност на България към руските войници, които са помогнали на страната във войната срещу Османската империя. Църквата Света Неделя също е много посещашана от гостите на столицата. По парковете, пазарите и търговски улици ще се сблъскате с ежедневието на столичаните. София се слави като най-зеленият град в България. И в действителност има десетки паркове, но най-известният от тях си остава парк Борисова градина, който се намира в сърцето на столицата.
В града можете да се насладите на оживена атмосфера. Има много покрити и открити пазари, както и книжен пазар, който се намира на площад Славейков, и на който можете да откриете всякакъв вид литература от български и чуждестранни автори. Едно от най-големите богатства на столицата, обаче си остава Витоша, която се намира на десет километра южно от града. Планината е предпочитано от столичани място за отдих през почивните дни. Ако решите да поемете на там можете да посетите Боянската църква, която е един шедьовър на световното културно наследство на ЮНЕСКО. В нея
има зашеметяващи стенописи датиращи от тринадесети век, които са известни в целия свят.
За удобството на туристите е направен кабинков лифт. В близост до него се намира един много често посещаван хотел в София. Наричан от много от гостите си „оазисът на столицата”, МAXI Парк и Спа Хотел предлага всичко необходимо за една незабравима почивка в столичния град. Макси е хотел с басейн разполага с голям, модерно оборудван Спа Център, в който можете да се отдадете на разкрасяващи или лечебни процедури. Тук можете да играете тенис или да плувате в басейните. От друга страна конферентните зали на МAXI Хотел София предоставят перфектни условия за провеждането на бизнес срещи и конференции. Тук можете да усетите какво значат думите лукс, комфорт и качествено обслужване.

Leave a Reply