Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/intoarch/public_html/direktoriqzastatii.com/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Отглеждане на крушови насаждения - торове, силни почви и малко грижи

Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Отглеждане на крушови насаждения – торове, силни почви и малко грижи

Разцъфналите крушови дървета представляват чудесна гледка и са чудесна идея за подобряването на пейзажа в домашната ви градина. Независимо дали ги отглеждате заради едрите и сочни плодове или само за красота тези дървета със сигурност ще подобрят ландшафта със своите бели цветове.

Грижи за крушовите насаждения

Отглеждането на круши е лесна работа и изисква минимални усилия.

Идеални почвени условия

Тези дървета се развиват добре при леко киселинни, глинести и силни почви (ако не разполагате с такива можете да им добавите торове и подобрители. Толерантни са към временни проблеми с дренирането на водата, но са силно чувствителни към засушаванията. Ако вашата градина е с по-пясъчна структура добавете и хумус и торфен мъх, които да задържат влагата.

Хранителни нужди

Добре е да добавяте торове във фазата на растежа, а след това и при цъфтежа. Така ще стимулирате дърветата към по-бърз растеж и ще избегнете абортирането на цветовете. Добре подхранените дървета ще ви осигурят едри, вкусни и красиви плодове, които в последствие много лесно се съхраняват защото са много здрави.

Подкастряне

Най-доброто време за рязането на изсъхналите и изгниващи клони е късната есен или зимата, когато дървото не е активно. Така се избягва стресът върху самото растение.

С този прости съвети, свързани с градинарството, надявам се сега сте наясно с цъфтежа на крушовите дървета, грижите и поддръжката им.

Leave a Reply