Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Мръсни номера при преместване с хамали

11.23.2011 · Posted in Други, Полезно

Все повече фирми за наемане на хамали и преместване се появиха на българския пазар, като най-сериозно тяхното присъствие се усеща в София. Сред появилите се фирми за хамали обаче има и много такива, които просто се опитват да изкарат бързи пари и не ги е грижа за качеството на предлаганата от тях услуга.

Днес ще се спрем на няколко похвата използвани от недобросъвестните фирми за преместване, които имат за цел да ощетят вас, техните клиенти. За да се справите по-добре в тази ситуация ви съветваме да сте нащрек по време на вашето преместване и да отстоявате своите интереси до край.

Един от най-често срещаните проблеми при преместване, посредством използването на фирми еднодневки за хамали е повредата на асансьор. Да случва се един асансьор да се повреди, но не винаги е нужно да приемате това за чиста монета и просто случайност. Много вероятно е, ако сте избрали никому неизвестна фирма за хамали и хамалски услуги, то проблема да е малко по-различен. Някой от служителите на фирмата фантом се е отбил „услужливо” сутринта и е блокирал асансьора ви, за да може в последствие да ви таксуват допълнително.

Това се случва, когато сте дали шансове на фирмата за хамали да преговаря за вече уточнената крайна цена на вашето преместване. Нашия съвет е преди да започнете каквото и да е преместване да изискате гаранция за непроменяемост на крайната цена, като ясно дадете да се разбере, че няма да платите нито стотинка повече.

Друг подобен трик е със запазеното място пред блока. То въпреки всичко е заето от друг автомобил. Това също може да е дело на предприемчиви хамали, които искат да ви таксуват допълнително поради факта, че камионът на фирмата не е достатъчно близо до входа и на тях им се налага да пренасят вашите вещи до и от по-далечно разстояние.

Като цяло евтините трикове и номера при ненадеждните фирми за хамали имат за цел да създадат събитие, което да ви накара да разберете същността на проблема заради по-големия обем работа и от там да си кажете, че наистина самите хамали са свършили повече работа, отколкото е планирано и заслужават по-висока цена за услугата. Това е умел психологически ход и много хора попадат в хитрия капан. Постарайте се да получите фиксирана крайна цена за вашето преместване, за да се предпазите напълно от измами.

Leave a Reply