Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Можем ли да спестяваме докато сме на почивка?

11.18.2011 · Posted in Туризъм

Времената са трудни и всички говорят за световната криза и за липсата на пари. Има обаче няколко начина, с които можете да спестите разходи, дори от собствената си ваканция.

Почивки

Ето няколко съвета от Skyscanner за спестяване на пари по време на почивката.

1. Размяна на къщи

Отсядането в хотели може да бъде скъпо и да коства половината ви бюджет за ваканцията, затова сериозно се замислете за това да размените дома си с някого. Все повече хора се обръщат към този начин на почиване, което драстично намалява разходите им и им дава дори по-добро настаняване от хотелското. Има както компании така и интернет портали, чрез които можете да си уредите такава почивка – вие отсядате в нечия къща в Италия, а вашата предоставяте на семейство от Италия и така всички са доволни.

2. Бъдете гъвкави в избора на ваканционно място

Най-добрите оферти за евтини самолетни билети се намират, когато нямате нищо против да отидете където и да било. Много често авиокомпаниите предлагат добри цени за полети до различни точки на света и ако не държите да отидете на точно определено място по точно определено време, ще спестите доста разходи

3. Летете в средата на седмицата

За да спестите сериозна сума от полета винаги избирайте дни за пътуване като вторник или сряда, а не петък или уикендите. С това ще спестите поне една трета от цената на билетите.

4. Станете местен

Въпреки че все пак сте във ваканция, ще ви излезе много по-евтино, ако не си прекарвате времето като турист. Това не означава да пропускате местните атракции и забавления, а значи предпазливост по отношение на ресторантите и местата, съсредоточени в туристическите зони. Когато решите да хапвате със сигурност ще ви излезе по-скъпо, ако изберете ресторанти в тези зони. Просто попитайте някой местен къде се храни и отидете там, ще ви излезе по-евтино.

5. Търсете хотели на промоционална цена

Евтиното преспиване не винаги означава претъпкан хостел. Трябва просто добре да проучите офертите на хотелите в града и да резервирате стая по-отрано. Не отхвърляйте и опцията, която някои портали за пътувания предлагат – пакетна цена за полет и хотел.

One Response to “Можем ли да спестяваме докато сме на почивка?”

 1. Ех ако всички автори пишеха толкова добри статии 🙂

  Драги посетители и потребители на директория за статии, това е пример за добра статия:

  1. Добър увод с ключови думи подходящи за заглавието на статията (а не за ключовите думи, използвани за вашите външни линкове)
  2. Снимка в началото на статията, ако има видео от youtube би било още по-добре.
  3. Болд абзаци – с конкретна информация за всеки един от тях.
  4. Линковете не са в първото изречение на статията, нито в последното – намират се там където трябва да се намират – на подходящо място за читателя.
  5. Линковете водят към различни страници от сайта, а не 1 страница с различни ключови думи.
  6. Заглавието на статията таргетира точно определени ключови думи( а не 1 дума или 15 думи)
  7. Таговете са подходящи

  Това е добра статия – предвидена да бъде прочетена от хора, а не просто спам текст с цел придобиване на линк за определена ключова. С други думи ако някой търси как да спести докато е на почивка, то той наистина ще намери полезна информация тук.

  Благодаря

  6.

Leave a Reply