Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Модерни и стилни тапети

11.22.2011 · Posted in Полезно

Въпреки разнообразието на толкова много стилове в интериорното обзавеждане, стенните тапети отбелязват добри и лоши моменти от създаването си. В последните тенденции, хартиените ролки се завръщат сред любимите на декораторите с нов модерен дизайн и мотиви. Независимо дали обновявате дома си, нанасяте се в ново жилище или подготвяте старото , за да го продадете, използването на нови и свежи тапети винаги ще донесе добри резултати.

В много случай трябва да се поставят тапети върху повърхности със странни форми, изпъкналости и трегери край прозорците, които са доста неприятни за оформяне. Тогава бихте могли да си подготвите предварително оформени тапети, цветна хартия или дори лепенки за стена, подходящи за тези места. Такива пре нарязани части могат да се ползват и за украса на стандартно поставени тапети – направете си колаж.

Ако харесвате интериора в един цвят, бихте могли да изберете тапети, лесни за боядисване. Сложете тях върху стената, за да се покрият малките неравности по стените и после нанасяте боята в съвместим с интериора ви цвят. Моделите, които лесно се боядисват се продават също в разнообразни материи и десени. Дори ако нанесете по-рядка боя, мотивите върху тапетите изпъкват и ще се получи доста интересен и различен ефект.

След като сте решили да залепите тапети в жилището си, седнете за миг и решете какво най-добре подхожда на стаята, начина, по които се съчетава с мебелите. Например, ако стила на мебелите ви е модерен, едва ли бихте искали да залепите тапети с цветя. При положение, че стаята ви е твърде отрупана с мебели и всевъзможни неща, бихте могли да поставите тапети с определен десен само на определена част от стаята, да привлечете вниманието там, докато останалите стени да да в монотонен цвят, довършващ интериора.

Спокойно, в наши дни тапетите нямат нищо общо с тези , които сме виждали при бабите ни, въпреки че много от днешните десени имат типично ретро излъчване. Десените са в разнообразни стилове и материи – от Викториански до геометричен, от винилови до такива от плат, както и най-различни съчетания. И както е при голямата част елементи от вътрешното обзавеждане – на пазара има хартиени ролки за всекиго и по джоба на всеки.

При положение, че прецените да отделите малко средства повече за украса на стаята, може да си изберете някои по различни варианти. Има ред модни решения в разнообразни материали, като да речем естествена кожа, стъкло формовани и тапети от плат, зашити тапети и много други.

Запомнете, че всеки път когато нанасяте боя или поставяте тапети върху стената, трябва да ги изчистите и нагласите добре, за постигането на перфектни резултати. При положение, че не се чувствате сигурни в уменията си за слагане на тапети, особено при положение, че сте се спрели на не много евтини тапети, хубаво е да потърсите професионална помощ за поставянето им.

Leave a Reply