Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Кои са различните типове парфюми?

11.11.2011 · Posted in Мода

Думата парфюм произлиза от латинският израз „per fumum”, което означава „през дим“. Още от древните времена египтяните са открили техниката за производството на парфюми. По-късно персите и римляните започват да произвеждат различни видове парфюми след дълги изследвания. Самият термин се използва като обобщено понятие, но на пазара съществуват различни типове. “Кои са те?” ще научим от консултантите от онлайн магазин за парфюми Ивис:

Eau de Parfum – това е най-предпочитаният и широко използваният тип. Съдържанието на концентрат от парфюм в него е 7-15% и ароматът му издържа много дълго време. Цената на Eau de Parfum е по-ниска от тази на чистият концентрат от парфюм.

Eau de Cologne – за първи път е представен през 1709 година в германският град Колон от Джовани Мария Фарина. О де колона съдържа масла от различни плодове като лайм, мандарина, портокал, лимон и 85% разреден етанол. Концентрацията на парфюм в този тип е от 2 до 5%.

Eau de Toilette – концентрацията на парфюм в този тип е от 4 до 10%. Много от дамските парфюми са именно от този тип.

Много прочути дизайнери като Каролина Ерера, Келвин Клайн, Долче и Габана, Азаро, Нина Ричи, Армани и други освен висша мода създават и парфюми. Тези дизайнерски аромати са изключително популярни сред всички кръгове на висшето общество, а и не само.

В света на парфюмите са се впуснали и много известни личности, като например Сара Джесика Паркър (Кари Брадшоу от „Сексът и градът“), Дейвид Бекъм, Антонио Бандерас, Дженифър Лопес, Мария Шарапова и Наоми Кембъл, които заедно със мултинационалните компании за козметика са създали свои аромати.

Leave a Reply