Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Кои са предимствата на слънчевите колектори и “зеленото строителство”

11.14.2011 · Posted in Строителство

Всички искаме да живеем във чиста и здравословна околна среда, но да не харчим безумно много средства за да се постигне това. Зеленото строителство на пръв поглед изглежда по-скъпо от конвенционалното. Ако си дадем сметка обаче, в дългосрочен план се оказва че сме направили много печеливша инвестиция. Когато става въпрос за термина „зелено“ всеки от нас се сеща за нещо свързано с опазване на околната среда. А всичко направено с цел опазване на природата всъщност се прави за спасяването на идващите поколения. Това, което се опитвам да кажа е, че всички ползи за природата са ползи и за нас. Вижте и някой от основните ползи произтичащи от зеленото строителство:

  • Спестява се вода – „Зелените къщи“ са проектирани така, че да успяват да събират и използват дъждовната вода. Тази вода може да се използва за поливане на градината, както и за много други нужди на домакинството.

  • Спестява се енергия – „Зелените къщи“ се фокусират върху модерните системи от слънчеви колектори за гореща вода, използват се рециклирани материали при строителството им. Така едновременно се спестяват пари и се опазва околната среда.
  • Увеличава се човешката продуктивност и се подобрява здравето – може би ще се изненадате щом научите, че хората живеещи в „зелени къщи“ увеличават своята работоспособност защото са по-здрави, като основната причина за това е липсата на вредни вещества около тях. Всеки човек прекарва по около 90% от времето си в дома, така че колкото по-здравословни са условията, толкова по-здрави ще са и хората.

Това са само най-важните ползи не само за околната среда, но и за човешкото здраве и финанси.

 

Leave a Reply