Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Гипсокартон и неговите предимства

11.16.2011 · Posted in Строителство

През последното десетилетие се наблюдаваше тенденция на увеличаващо се прилагане на т.нар. „сухо строителство”.Причините за това са много, но с най-голямо значение от тях е бързият и лесен начин за ремонт и преустройство на вече съшествуващи помещения.

Гипсокартона е един от най-важните елементи в системите за сухо строителство. Той е плоскост на гипсова основа и се използва за създаване на неносещи преградни стени, окачени тавани и други. В зависимост от покритието си се намират следните разновидности гипсокартон: обикновен, пожароустойчив и водоустойчив. Обикновения гипсокартон   е много търсен, въпреки че няма специално покритие. Той е желан, защото е отлична база за всички видове   покрития и бои. Гипсокартона регулира климата в помещението, характеризира се с   добра паропропускливост. За строителите строенето с гипсокартон означава икономия на ценно време и енергия, защото плоскостите са леки. Друго негово предимство е екологичният му начин на производство и дълготрайността на плоскостите.

При ремонтиране на стари сгради с дървен гредоред, използването на сухо строителство решава редица затруднения – като натоварването на съществуващата конструкция и избягването на неприятните мокри процеси. Отсъстващата строителна влага предоставя възможност след малко на брой часове след боядисване, помещенията да бъдат обзаведени. Използването на пожароустойчив гипсокартон осигурява защитата от пожар на помещенията. Сухото строителство е много добра алтернатива за районите, в които възможността за земетресение е голяма. Когато на по-високите етажи натоварванията върху конструкцията са по-малки, се предотвратява предаването на хоризонтални и вертикални натоварвания върху преградните конструкции. Преградните стени от гипсокартон се срещат основно в хотелиерската и бизнес сфера. По-голямата отдаваема площ, получена вследствие на по-малката дебелина на стените на помещения, отдавани под наем, резултатът е увеличение на приходите за наемодателя. За хотелите по-голямата   площ може да се използва за по-голям брой стаи и апартаменти, носещи приходи, както и повишаване на категорията.

Целогодишното прилагане на системите за сухо строителство е определящо за бързото му навлизане и налагане пред конвенционалното, което почти не се прилага през зимата. Техническата възможност през цялата година да се осъществява строителната дейност, благоприятства по-бързата възвращаемост на вложените средства от инвеститорите и изплащане на кредитите, ако са взети такива. При създаването на нови сгради, системите за сухо строителство са също толкова подходящи, както и за вече съществуващи постройки. Когато се осъществява строителството на нови сгради създаването на преградни стени, окачени тавани и предстенни обшивки, намалява нуждата от използването на армировка и бетон с близо 20%.

Въпреки, че от неотдавна се осъществява сухото строителство, има голямо количество информация за него, но често пъти тя не е достатъчно за непрофесионалистите, които искат да го използват за своето жилище, офис, хотел, те не знаят например с какви точно параметри им трябва гипсокартона, какво още им е необходимо за сухо строителство и др.Ако търсите информация и не успявате да намерите подходяща за вашите нужди, може да се насочите към борса за строителни материали. След   запитване, обучен професионалист се свързва с вас и ще ви даде добър съвет.

Системите за сухо строителство намират приложение както в новостроящи се здания, така и във вече изградени. Всяко жилище може да бъде уникално с окачените тавани, придобиващи най-разнообразни форми, каквито сътворят архитекти и дизайнери. Разходите за отопление също намаляват за дългосрочен период.

Leave a Reply