Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

На ски в Банско

Банско е на България е един от най—модерните и добри ски курорти, не само в България, но и в Европа. През последните години в курорното селище са инвестирани няколко милиона евро от компания, която има лиценз за ски зоната на курорта. Банско има най-добрата снежна покривка и най-дълъг ски сезон (15 декември – 15 май) от всички български ски курорти. През последните няколко години този курорт е в процес на масивно инвестиране с нови хотели и курортни съоръжения в процес на изграждане. В момента се изгражда съвсем нова курортна зона със супер луксозни ваканционни апартаменти и хотели в Банско. Целогодишно там отиват огромен брой туристи, за да се насладят на прохладата на планината през лятото или да покарат ски през зимата.
Градът е разположен близо до река “Глазне” (ляв приток на река Места) в североизточното подножие на Пирин, точно под най-високата и най-красивата част на планината. Името му идва от старата българска дума “бан”, която означава “майстор”. Курорта се намира много близо до столицата — София, само на 160 км. В близост до него се намира друго известно курортно селище — Разлог. През последните години Банско се превърна в предпочитана ски и сноуборд дестинация, благодарение на отличните ски удобства, комбинирани с уникална архитектура и история.
В Банско ски пистите са разположени в два основни ски-центъра, които са дълги приблизително 10 км. те се намират близо над града, на северните склонове на Пирин и са лесно достъпни, около 25 минути с новия кабинковия лифт, който започва от Банско. Общата дължина на маркираните писти е 70 км.
Въпреки че курортът стана по—известен през последните няколко години, той има какво да предложи на своите гости. Модерни оръдия за изкуствен сняг покриват повечето от пистите и по този начин ски сезона продължава по-дълго. Максималното удоволствие от различните писти за ски е гарантирана от 12 превозни средства за поддръжка на наклон. Така склоновете предлагат писти за всички типове скиори и са подходящи както за начинаещи, така и за експерти.
Много туристически агенции предлагат туристически пакети, но само ONETRAVEL, осигурява престой в едни от най—добрите хотели в Банско. Ще бъдете очаровани от отношението на хотелиерите, ресторантьорите и изобщо от обслужващия персонал.
Ако още нямате идеи къде да прекарате идващите празници, ви съветвам да прекарате една незабравима нова година в Банско, защото че можете да се отдадете на заслужена почивка, спорт и релакс.
Една почивка в Банско ще ви помогне да се отпуснете и да забравите за ангажиментите и сивото си ежедневие.

Leave a Reply