Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Логистика

09.14.2011 · Posted in Бизнес, Услуги

Логистика се нарича един от най-важните инструменти на бизнеса на 21 век.Всъщност самата логистика се стреми да достави блага от едно място до друго при установени цени и фиксирани крайни срокове, които устройват и 2-та субекта по сделката – компанията за логистични услуги и компанията-потребител на тези услуги.

У нас има множество компании за логистични услуги и логистика и макар, че броят им бе намален като пряко следствие от неприятната икономическа и финансова криза, то силната и неспирна борба между тях въобще не е спряла, а точно обратното – станала е дори по-силна. У нас офиси откриха и множество големи интернационални компании за логистика, които имат сериозни традиции в отрасъла, а също така и сериозен обем служители и клонове в стотици държави по света. Днес ефективната употреба на логистични услуги за постигане на целите на бизнеса е един изключително обещаващ начин да догоните конкурентите си като усъвършенствате каналите си за снабдяване, пласмент и самата вътрешно производствена логистика.

Не напразно по този начин се наричат и 3-те направления в логистиката според тяхната функционалност – снабдителна, производствена и дистрибуционна. До скоро малък брой хора бяха запознати с това какво всъщност представлява самата логистика, към днешна дата обаче почти всяка компания у нас поддържа обучен екип от специалисти в сферата на логистичните услуги, изпробващи максимално ефективни подходи за балансиране на този толкова важен процес. При добре подбран логистичен модел фирмата ви ще може да обезпечи притока на материали и суровини, в изключително кратки срокове и то на съвсем достъпни цени, като от своя страна ще повлияе и на разходите, които влагате при създаването на определен продукт.

След като вашите разходи са минимизирани, то вие спокойно можете да намалите и цените на създадения продукт, респективно при което при съпоставимо качество с конкурентните фирми ще се изградите като водещи във вашия сектор от икономиката. Не бива да забравяме, че цените са главен елемент и купувачите са винаги там някъде, търсейки най-добрата цена за определен продукт.

Leave a Reply