Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Кухнята на Листопад

09.16.2011 · Posted in Филми

Много често като гледаме хитовата турска поредица Листопад няма как да не обърнем внимание на нещо много важно и присъстващо във всички епизод на сериала. Именно става въпрос за кухнята и ястията, които се сервират по време на излъчването на сериите. Безспорно трапезата е една основна част за самия сериал Листопад. Тя символизира сплотеността и ценностите на семейството като цяло.

В Листопад видяхме и много и различни ястия типични за Турция. Много често ставаме свидетели и на любовта на нашите герои към една напитка употребявана много често от тях. Именно става въпрос за чаят. При всеки удобен случай нашите герои пият чай.

Ясно е, че зад всички кулинарни изкушения стои цял екип от готвачи, които приготвят многобройни специалитети. Рецептите за гозбите са на известната турска кулинарка Хазал Чехре. Тя се прочува именно с факта, че е главанта готвачка на вкусните манджи в Листопад. Тя е именно човекът, който вече три години готви и храни героите от най-обичания турски сериал Листопад. Тя е човекът, който се грижи за трапезата на Али Ръза. А тя е отрупана с храна от сутрин до вечер. Това отнема по няколко часа труд за приготвянето на различни гозби. И това за всеки един епизод от турската поредица Листопад.

Младата 34 годишна готвачка споделя, че за един снимачен ден се приготвят по 20-30 ястия. А в епизода, в който Лейля се омъжва готвачката приготвя около  60 различни блюда, както е по традиция по сватбите у нашите съседи в Турция.

Още в ранни зори се започва с приготвянето на различни баници и бюреци. А Али Ръза като типичен турчин трябва да яде супа, която се готви всеки ден. Несъмнено актьорите са си облизали пръстите докато са опитвали вкусните гозби на талантливата готвачка. Дори някои от тях си записвали рецепти, които да проложат вкъщи. Несъмнено има много вкусни гозби след които можем да оближем пръстите си. А през това време можем да се насладим на излъчването на последния сезон на хитовия турски сериал Листопад.

One Response to “Кухнята на Листопад”

  1. Браво ! Добра статия. Трето място в Гугъл след сайта на БТВ и Клюки на “Кухнята на Листопад”

    Само за днес има 80 pageviews, 65 uniqe visits i 35 entrances !

    За съжаление баунса е около 80 % но това са си цели 15 човека, които са прочели статията за 1 ден.

    Имаш талант за писане на SEO статии, давай в същия дух !

Leave a Reply