Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Килими

09.07.2011 · Posted in Аксесоари, Други

Красивите и стилни килими са една от най-важните части от интериора на всеки дом.

Те покриват пода и допринасят да се чувстваме  добре през времето, което прекарваме вкъщи. Страхотното разнообразие на цветове, материи и цени  допълнително подсилват усещането за разкош и красота за нас и нашето семейство.Закупуването на килими е страхотно полезно за хората, които живеят в по-трудни за отопление домове да топлоизолират семейството си от неблагоприятните външни температури и да се наслаждават на една топла и гостоприемна домашна температура.

С оглед използването на различни материали, от които  биват създадени днешните килими могат да се различават доста в своите цени. 97 % от килимите в  се изработват от синтетични материали, като основно се ползват акрил, полипропилен, полиестер и т.н.

Изработените от естествени влакна килими от своя страна са едва 3 % от производството в световен мащаб, като това е и основната причина този рядък тип да се предлагат на значително по-високи цени на килми от тези създадени благодарение на изкуствени материали. Най-използвани са лен,вълна, коприна, памук и други. Тенденцията е все повече фабрики за килими  мъдро да съчетават характеристиките на синтетичните с тези на натуралните материи, за да създадат килими с най-ценените качества и на двата вида материал.

Така се взема уюта на естествените материали, като те могат да бъдат почиствани с по-ефективни  химикали без да се уврежда тъканта на килима заради съчетанието с изкуствени нишки.

Leave a Reply