Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Знаем ли достатъчно за лаптоп батериите?

09.16.2011 · Posted in Магазини

Лаптопите са ново поколение компютри, които постепенно изместват настолните, благодарение на своята мобилност и лесно преносимост. А това се дължи на олекотения дизайн, малките размери и най-вече на тяхната лаптоп батерия. Но знаем ли достатъчно за тях? Колко дълго ще бъде живота им при експлоатация и как да разберем кога е дошло времето да ги заменим?

      • Колко дълго ще можете да използвате вашата акумулаторна батерия?

Животът на батерията при нормална употреба е около 500 до 900 заряд-разряд цикъла. Това е между една и половина до три години от живота на батерията за средния потребител. Тъй като акумулаторна батерия започва да губи своята издръжливост с времето, тя ще започне да издържа по-малко време. Когато батерията Ви започне да издържа само около 30 минути, то е време за подмяна.

      • Какво е времето на работа на батерия? Колко дълго ще лаптопа си престой на “захранване“ с батерия?

Времето за зареждане варира в зависимост от всеки модел лаптоп. Това затруднява да се каже точно колко дълго ще продължи зареждането на батерията за лаптоп Toshiba, Asus, HP, LG или друг модел. Има няколко други фактори, които влияят върху този процес:

    1. Вида и капацитета на батерията (Li-Ion, Ni-MH, Ni-Cd)
    2. На колко години е вашата батерия.

Но като цяло, реалистично предсказване за колко време би издържала батерията на лаптопа Ви е между 1.5 до 3 или 4 часа.

Leave a Reply