Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/intoarch/public_html/direktoriqzastatii.com/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Открити са нови планети подобни на земята

Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Астрономия Открити са нови планети подобни на земята

09.13.2011 · Posted in Астрономия

Учените астрономи съобщиха, че чрез сателита HARPS са открили нови планети сходни по форма, размери и орбита(около звезда като слънцето) с тези на нашата планета Земя.

С тази статия откривам категория “Астрономия”, в която ще пиша всеки път, когато има нещо интересно от света на звездите.

Днес в социалните мрежи, бяха качени новини, както и филмче, което може да намерите по-надолу, в което се посочват последните астрономически открития. Интересен е начинът, по който тези планети се търсят. Сателитът ХАРПС може много точно да засече спектъра на светлината, която една звезда излъчва и по този начин може да определи възрастта на всяка една звезда. Това позволява търсенето на звезди като слънцето, в галактики подобни на млечния път и търсенето на планети в тези галактики, които имат подобна на земята орбита около звезда.

Според мен, това е най-добрият метод за търсене на планети подобни на земята, както и за живот извън планета Земя. В видеото се разказва, че вече са открити няколко такива планети. Те ще бъдат наблюдавани за признаци на живот в бъдеще. Това, което ме прави щастлив е, че астрономите действат логично и търсят директно слънчева системата като нашата. Шансът на такава планета да има живот е много по-голям, отколкото в галактика без звезди като Слънцето.

Относно маркетинговите трикове за закупуване на звезди, можете да намерите полезна информация в статията купи звезда

Leave a Reply